Ted Kennedy are o tumoră malignă pe creier

Senatorul american Ted Kennedy are o tumoră malignă pe creier, au anunţat marţi medicii săi.

132 afișări
Imaginea articolului Ted Kennedy are o tumoră malignă pe creier

Ted Kennedy are o tumoră malignă pe creier (Imagine: Mediafax Foto)

Kennedy, în vârstă de 76 de ani, a fost transportat de urgenţă sâmbătă, de la reşedinţa sa din Hyannisport, Massachusetts, la spitalul din Cape Cod. Ulterior, senatorul a fost transportat cu un aparat de zbor la un spital din Boston.

Senatorul Edward Kennedy are un gliom şi va necesita probabil chimioterapie şi radioterapie, au declarat într-un comunicat neurologul Lee Schwamm, de la spitalul general Massachusetts, şi doctorul Larry Ronan, medic primar la aceeaşi instituţie.

O tumoră malignă este activă, spre deosebire de tumorile benigne care sunt de obieci, dar nu întotdeauna, inofensive. Aceasta va necesita tratament.

"În cursul ultimelor zile, l-am supus pe senatorul Kennedy unei serii de teste pentru a determina cauza atacului", au precizat medicii. "Nu a mai avut alte atacuri, este în condiţie generală bună şi poate merge prin spital", au adăugat ei. Mai multe teste au fost neconcludente, au mai spus doctorii.

"Totuşi, rezultatele preliminare ale unei biopsii a creierului au identificat cauza atacului ca fiind un gliom malign în lobul parietal stâng. Cursul obişnuit al tratamentului include combinaţii ale diferitelor forme de radiaţii şi chimioterapie", adaugă comunicatul.

"Decizii referitoare la cea mai bună cale de tratament pentru senatorul Kennedy vor fi luate după alte teste şi analize. Senatorul Kennedy va rămâne în spitalul general Massachusetts. El este în stare bună şi plin de energie", conchide textul.

Senatorul de Massachusetts este o importantă voce liberală în Statele Unite, care a făcut campaie pentru Barack Obama în încercarea acestuia de a obţine învestitura Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici