Teheranul susţine că atacurile cibernetice efectuate de SUA împotriva Iranului au fost un eşec

Regimul de la Teheran a transmis luni că atacurile cibernetice americane care au vizat forţele militare iraniene au fost un eşec, după ce presa americană a relatat că atacurile cibernetice efectuate de SUA ar fi dezactivat unele sisteme militare iraniene, informează cotidianul The New York Times.

963 afișări
Imaginea articolului Teheranul susţine că atacurile cibernetice efectuate de SUA împotriva Iranului au fost un eşec

Teheranul susţine că atacurile cibernetice efectuate de SUA împotriva Iranului au fost un eşec

"Încearcă din greu, dar nu au efectuat cu succes un atac", a transmis Mohammad Javad Azari Jahromi, ministrul iranian pentru Informaţii şi Comunicaţii.

"Anul trecut am neutralizat 33 de milioane de atacuri cu sistemul (naţional) de protecţie", a adăugat oficialul iranian.

Potrivit surselor citate de presa americană, atacurile cibernetice efectuate de Statele Unite au vizat sisteme de lansare de rachete ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, o structură militară de stat catalogată drept organizaţie teroristă de SUA, care a doborât o dronă americană şi despre care Washingtonul susţine că ar fi responsabilă de atacarea unor tancuri petroliere în Golful Oman.

Atacul cibernetic avea rolul de a bloca sistemele antiaeriene iraniene înainte de bombardamente asupra a trei obiective nedezvăluite, operaţiune anulată de Donald Trump în ultimul moment.

Statele Unite au mai lansat atacuri cibernetice asupra Iranului în trecut. Există suspiciuni că SUA şi Israelul s-au aflat în spatele virusului informatic Stuxnet, care a distrus instalaţii la complexul nuclear iranian Natanz.

Conform specialiştilor, şi Iranul a început să intensifice acumularea de capabilităţi cibernetice ofensive.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici