Telescopul spaţial James Webb şi-a îndeplinit obiectivele în sistemul nostru solar - a fotografiat Saturn cu inelele sale strălucitoare

  • La 19 luni de la lansare, telescopul spaţial James Webb a fotografiat toate planetele gigantice din gaz -Jupiter, Saturn, Uranus şi Neptun.
  • Sunt vizibile inelele acestora şi câteva luni.
  • Imaginile cu planetele în ipostaze nemaivăzute au fost realizate cu rezoluţie înaltă.
3313 afișări
Imaginea articolului Telescopul spaţial James Webb şi-a îndeplinit obiectivele în sistemul nostru solar -  a fotografiat Saturn cu inelele sale strălucitoare

NASA

Pe 25 iunie 2023, telescopul spaţial James Webb de la NASA şi-a îndreptat lentilele către faimoasa lume inelară Saturn pentru primele sale observaţii în infraroşu apropiat ale planetei. Imaginile rezultate sunt fascinante. 

Saturn pare extrem de întunecat la această lungime de undă în infraroşu observată de telescop, deoarece gazul metan absoarbe aproape toată lumina soarelui care intră în atmosferă. Cu toate acestea, inelele de gheaţă rămân relativ strălucitoare, ceea ce duce la apariţia neobişnuită a lui Saturn. 

Câteva luni ale planetei sunt vizibile în imagine - Dione, Enceladus şi Tethys.  

Anterior, telescopul a realizat fotografii cu Jupiter, fiind surprinse inelele sale şi  lunile Amalthea  şi Adrastea.

A urmat Uranus, fotografiat cu culoarea sa cyan şi cu lunile sale Puck, Miranda, Ariel, Umbriel, Titania şi Oberon. 

De asemenea, a fost fotografiat Neptun cu lunile Despina, Larissa şi Proteus. 


Sursa - NASA

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici