Tensiune crescută în Taiwan: 9 avioane militare chineze au depăşit linia mediană

Tensiunile au crescut din nou în strâmtoarea Taiwan, unde 9 avioane militare chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, în grupuri de patrulare.

9402 afișări
Imaginea articolului Tensiune crescută în Taiwan: 9 avioane militare chineze au depăşit linia mediană

Anunţat a fost făcut de Ministerul Apărării Naţionale din Taiwan, subliniind că Forţele Armate ale insulei au „monitorizat şi au răspuns situaţiei cu mijloacele noastre fără o escaladare” a situaţiei.

China declară că nu recunoaşte linia de mijloc a strâmtorii Taiwan, considerând insula parte a unei „Chine unice” şi destinată „reunificării” cu Republica Populară Chineză.

Pentru Ministerul Apărării din Taipei, Armata Populară Chineză de Eliberare, se arată într-o notă, „a pus în pericol stabilitatea regională, a provocat tensiuni, a adus un impact negativ asupra securităţii şi dezvoltării economice prin această acţiune deliberată. Prin urmare, condamnăm acest act iraţional”.

Mişcarea chineză nu este surprinzătoare şi vine după călătoria în Statele Unite a preşedintelui Taiwanului, Tsai Ing-wen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici