Tensiune. Două avioane de vânătoare din China s-au apropiat de o aeronavă filipineză

Două avioane de vânătoare chineze au fost monitorizate zburând în jurul unei aeronave filipineze care participă la patrulele din Marea Chinei de Sud. Avioanele chinezilor nu au provocat niciun alt incident, au declarat duminică autorităţile de la Manila, potrivit Reuters.

509 afișări
Imaginea articolului Tensiune. Două avioane de vânătoare din China s-au apropiat de o aeronavă filipineză

Tensiune. Două avioane de vânătoare din China s-au apropiat de o aeronavă filipineză

Incidentul a avut loc în Marea Chinei de Sud. China revendică aproape toată Marea Chinei de Sud, în care se află zonele economice controlate de Filipine, Vietnam, Indonezia, Malaezia şi Brunei. În 2016, Curtea Permanentă de Arbitraj a stabilit că pretenţiile Chinei nu au niciun temei legal.

În ultima perioadă, Filipine a strâns legăturile cu SUA şi alte ţări, inclusiv prin organizarea de exerciţii militare, pentru a contracara influenţa în creştere a Chinei. În replică, autorităţile din China au acuzat Filipine că a înrolat „forţe străine” pentru a patrula în Marea Chinei de Sud şi pentru a provoca probleme.

„S-a confirmat, conform rapoartelor primite, că două avioane de luptă chineze au fost monitorizate orbitând în jurul A-29B Super Tucano al Filipinelor, în vecinătatea recifului Hubo, în vestul Mării Filipinelor”, a declarat Xerxes Trinidad, şeful biroului de afaceri publice al armatei filipineze.

Marea de Vest a Filipinelor este termenul utilizat de Manila pentru apele din Marea Chinei de Sud care se încadrează în zona sa economică exclusivă.

Aeronava chineză şi-a continuat ruta de zbor fără alte incidente, a mai spus Trinidad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici