Tensiune în peninsula coreeană: Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice

Armata din Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, anunţă autorităţile din Coreea de Sud.

797 afișări
Imaginea articolului Tensiune în peninsula coreeană: Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice

Tensiune în peninsula coreeană: Coreea de Nord a lansat încă două rachete balistice

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, potrivit oficialilor militari sud-coreeni, citaţi de CNN.

Rachetele au fost lansate din provincia Kangwon, în estul ţării, între orele 11:59 şi 12:18, ora locală, a anunţat Statul Major Întrunit din Coreea de Sud (JCS).

„Armata noastră şi-a întărit supravegherea şi vigilenţa şi este complet pregătită, în timp ce cooperează îndeaproape cu SUA", a adăugat JCS.

Armata americană a anunţat că este la curent cu lansarea nord-coreeană, care „nu reprezintă o ameninţare imediată la adresa personalului sau teritoriului SUA, sau a aliaţilor", potrivit unui comunicat al Comandamentului Indo-Pacific al SUA.

Lansarea de vineri este cea de-a 28-a de acest tip din Coreea de Nord din acest an şi are loc în timp ce Coreea de Sud încheie un amplu exerciţiu militar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici