Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt aşteptate la un marş pro-palestinian

Protestatarii au început să se adune sâmbătă în centrul Londrei, înaintea unui marş pro-palestinian despre care se crede că va atrage sute de mii de participanţi. Poliţia este în alertă deoarece tot sâmbătă britanicii marchează ziua veteranilor de război, potrivit Reuters.

278 afișări
Imaginea articolului Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt aşteptate la un marş pro-palestinian

Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt aşteptate la un marş pro-palestinian

„Marşul naţional pentru Palestina” este ultimul dintr-o serie de mitinguri din capitala britanică care arăta sprijinul pentru cauza palestiniană.

Mai mulţi demnitari britanici au cerut anularea marşului de sâmbătă pentru că se suprapune cu Ziua Armistiţiului, Aceasta marchează sfârşitul Primului Război Mondial şi îi comemorează pe cei ucişi în acţiunile militare.

În apropierea centrului Londrei, aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat pe străzi pentru a urmări ceremoniile dedicate veteranilor de război. Printre participanţi sunt simpatizanţi ai ideilor de dreapta, care s-au opus marşului pro-palestinian. Ei au scandat mesajul „Ne vrem ţara înapoi”. De asemenea, au avut loc altercaţii între poliţie şi protestatarii de dreapta.

Poliţia a spus că aproape 2.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a face faţă celor două manifestaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici