Tensiuni în Asia: Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune

Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune ca urmare a creşterii tensiunilor cu China, potrivit CNN.

7099 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Asia: Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune

Tensiuni în Asia: Japonia va construi rachete cu rază lungă de acţiune

Autorităţile din Japonia au anunţat marţi că intenţionează să dezvolte şi să construiască o serie de rachete avansate cu rază lungă de acţiune.

Ministerul japonez al Apărării a semnat deja contracte cu Mitsubishi Heavy Industries (MHI) pentru a dezvolta şi a produce în masă aceste arme în cadrul unui plan care va ţine până în 2027.

Acordurile, în valoare de peste 2,8 miliarde de dolari, urmează mesajului premierului Fumio Kishida din decembrie, care a anunţat că intenţionează să crească cheltuielile pentru apărare.

În acest an, MHI va începe să producă două tipuri de rachete. Este vorba despre rachete ghidate lanate de la sol concepute pentru a ţinti nave pe mare şi rachete hipersonice utilizate pentru apărarea insulelor.

În paralel, MHI va începe să lucreze la versiuni mai avansate ale rachetelor în producţie astfel încât acestea să fie lansate şi de avioane şi vapoare. Site-ul de ştiri din industria de apărare Janes a relatat că versiunea modernizată va avea o rază de acţiune de până la 1.000 de kilometri, de cinci ori mai mare decât cea a versiunii actuale.

Totodată, MHI va începe dezvoltarea de rachete lansate de pe submarine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici