VIDEO  Tensiuni în Golful Persic. Emiratele Arabe Unite au interceptat două rachete balistice peste Abu Dhabi

Atacul asupra Emiratelor are loc la câteva zile după o altă confruntare cu reprezentanţii mişcării Houthi, atunci fiind ucise trei persoane.

7612 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Golful Persic. Emiratele Arabe Unite au interceptat două rachete balistice peste Abu Dhabi

Emiratele Arabe Unite au interceptat, luni dimineaţă, 24 ianuarie, două rachete balistice care vizează Abu Dhabi-ul, a raportat agenţia de presă de stat, fiind cel mai recent atac de acest gen la adresa ţării.

Oficialii apărării au spus că rachetele au fost lansate de rebelii Houthi, susţinuţi de Iran în Yemen.

Agenţia de presă WAM a declarat că doar câteva fragmente de rachete au căzut peste capitală, fără a exista vreun pericol major.

Emiratele „sunt gata să facă faţă oricăror ameninţări” şi „iau toate măsurile necesare pentru a proteja statul de toate atacurile”, a declarat Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite, citat de Times of Israel.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare au arătat cum cerul de deasupra capitalei s-a luminat înainte de zorii zilei de luni, focurile de rachetă perturbând inclusiv traficul de pe Aeroportul Internaţional Abu Dhabi.

Nimeni nu şi-a revendicat imediat responsabilitatea pentru atac. Cu toate acestea, el a avut loc la o săptămână după ce Houthi din Yemen au revendicat un atac tot asupra capitalei Emiratelor Unite, unde trei persoane au fost ucise şi alte şase rănite.

În ultimele zile, o coaliţie condusă de Arabia Saudită pe care Emiratele Arabe Unite o susţin a declanşat câteva atacuri aeriene împotriva Yemenului, ucigând totodată aproximativ 80 de persoane dintr-un centru de detenţie. Houthiii ameninţaseră că se vor răzbuna împotriva Emiratelor şi Arabiei Saudite din cauza acestor atacuri, dar, deocamdată, nu se ştie nimic oficial cu privire la incidentul de luni dimineaţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici