Tensiuni în Pacific între SUA şi China. Australia va găzdui şase bombardiere nucleare

  • SUA finanţează modernizarea bazei aeriene Tindal din nordul Australiei.
  • Baza aeriană va putea găzdui şase bombardiere nucleare americane B-52.
  • Ministru australian: "Australia trebuie să fie vigilentă în privinţa ameninţării chineze "
2593 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în Pacific între SUA şi China. Australia va găzdui şase bombardiere nucleare

US Air Force

Forţele Aviatice Regale ale Australiei intenţionează să modernizeze baza din Teritoriul de Nord pentru a găzdui şase bombardiere nucleare americane, B-52, intrat în serviciu din 1952.

Decizia Statelor Unite ar putea înfuria regimul comunist din China. Dar bombardierele americane îşi făceau prezenţa regulat pe teritoriul australian din anii 1980, iar din 2005 efectuau misiuni de instructaj, transmite The Guardian. Bombardierele nucleare B-52 de rază lungă, deşi sunt vechi din anii 1950, pot efectua misiuni de recunoaştere în Oceanul Pacific pe durată lungă şi pot transporta muniţie convenţională, nucleară şi proiectile ghidate cu mare precizie. 

Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a transmis reporterilor că China cere părţilor să abaondoneze imediat mentalitatea Războiului Rece şi a invitat la depunerea eforturilor pentru menţinerea păcii regionale şi a stabilităţii pentru încrederea reciprocă între ţări. 

Ambasadorul SUA din Australia, Caroline Kennedy, a evitat să comenteze despre bombardiere, dar a declarat că SUA sunt determinate să facă orice pentru pacea şi stabilitatea regiunii prin diplomaţie, dialog şi descurajare

Ministrul Apărării, Matt Keogh, a spus că Australia trebuie să rămână „vigilentă” pe fondul tensiunilor regionale, dar nu crede că găzduirea bombardierelor nucleare americane B-52 ar aprinde tensiunile cu ChinaFostul premier liberal Scott Morrison a relevat în septembrie 2021 planul său de a extinde prezenţa militară a Americii în regiune până în anul 2030, prin aprovizionarea cu submarine nucleare. 

 .     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici