Tensiuni în spaţiul ex-sovietic: focuri de armă la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan

Tensiunea este din ce în ce mai mare în spaţiul ex-sovietic. După războiul din Ucraina şi conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan, miercuri au avut loc ciocniri la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan, potrivit Reuters.

10721 afișări
Imaginea articolului Tensiuni în spaţiul ex-sovietic: focuri de armă la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan

Tensiuni în spaţiul ex-sovietic: focuri de armă la graniţa dintre Kirghizstan şi Tadjikistan

Forţele de frontieră din Kirghizstan au raportat miercuri mai multe schimburi de focuri la graniţa cu Tadjikistanul, au relatat agenţiile de presă ruse citând oficiali locali.

Încăierările la frontieră dintre cele două ţări din Asia Centrală, ambele aliate ale Rusiei, nu sunt neobişnuite. Recent, gărzile de frontieră din Kirghizstan şi Tadjikistan au schimbat focuri de armă şi cel puţin o persoană a murit.

„Situaţia pe secţiunea Kirghizstan -Tajik a frontierei de stat este tensionată. Delegaţiile de frontieră ale celor două ţări continuă negocierile", a anunţat serviciul de frontieră de stat.

Tensiunile sunt în creştere în spaţiul ex-sovietic. Rusia a invadat Ucraina în februarie, iar marţi, a reizbucnit conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan. Armenii au anunţat că mai multe oraşe din apropierea graniţei cu Azerbaidjanul, printre care Jermuk, Goris şi Kapan, au fost bombardate în primele ore ale zilei de marţi şi că au răspuns la ceea ce au numit o „provocare pe scară largă" din partea Azerbaidjanului, potrivit Reuters. În schimb autorităţile de la Baku au declarat că oraşul a fost atacat de armeni.

Premierul armean Nikol Pashinyan a acuzat Azerbaidjanul că a atacat oraşele de la graniţă pentru că nu doreşte să negocieze statutul Nagorno-Karabah, o enclavă care se află în interiorul Azerbaidjanului, dar care este populată în principal de etnici armeni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici