TENSIUNI ÎN TURCIA: Guvernul ameninţă să recurgă la armată împotriva manifestanţilor

Ministrul turc de Interne Muammer Güler a apreciat luni ca "ilegal" îndemnul la organizarea unei greve generale, din partea a două sindicate importante, în semn de susţinere faţă de o mişcare de contestare a Guvernului, anunţând că orice manifestaţie va fi reprimată. Guvernul turc a ameninţat că va cere armatei să intervină pentru a împiedica eventualele manifestaţii de la Istanbul şi din restul Turciei, a anunţat luni vicepremierul Bulent Arinç.

1301 afișări
Imaginea articolului TENSIUNI ÎN TURCIA: Guvernul ameninţă să recurgă la armată împotriva manifestanţilor

TENSIUNI ÎN TURCIA: Autorităţile de la Ankara ameninţă cu "reprimarea" greva generală anunţată de două sindicate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Există o voinţă de a scoate oameni în stradă prin acţiuni ilegale, ca de exemplu o încetare a lucrului şi o grevă", a declarat Güler pentru presă, la Ankara, adăugând că forţele de ordine "nu vor permite acest lucru".

Guvernul turc ameninţă să recurgă la armată împotriva manifestanţilor

Poliţiştii "vor folosi toate mijloacele care le sunt conferite de lege", a declarat vicepremierul Bulent Arinç într-un interviu acordat televiziunii A Haber.

"Dacă nu va fi suficient, pot fi folosite chiar şi forţele armate în oraşele aflate sub autoritatea guvernatorilor" regiunilor, a adăugat el.

Un grup de sindicate, inclusiv două centrale importante ale muncitorilor şi funcţionarilor (DISK şi KESK), care regrupează aproape 700.000 de membri, au lansat un apel la oprirea lucrului luni.

"Este imposibil să înţelegem insistenţa cu privire la continuarea manifestaţiilor" ce afectează de două săptămâni oraşele importante din Turcia, inclusiv Istanbul şi Ankara, a spus ministrul.

Sindicatele au avertizat că se vor reuni, la ora locală 16.00 (16.00,ora României), la Istanbul şi vor defila până la Piaţa Taskim, blocată deja de către poliţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici