Teren de fotbal în valoare de 744.000 de dolari, construit pentru deţinuţii de la Guantanamo

Autorităţile militare au prezentat marţi un nou teren de fotbal în valoare de 744.000 de dolari, construit pentru deţinuţii de la Guantanamo, în condiţiile în care perspectiva închiderii centrului de detenţie controversat pare să se îndepărteze.

99 afișări
Imaginea articolului Teren de fotbal în valoare de 744.000 de dolari, construit pentru deţinuţii de la Guantanamo

Teren de fotbal în valoare de 744.000 de dolari, construit pentru deţinuţii de la Guantanamo (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Suprafaţa de teren, de 50 de metri pe 45, încadrată de grilaje şi sârmă ghimpată şi având două turnuri de observaţie, va fi dată în folosinţă în primăvară pentru cei 120-130 de deţinuţi încă aflaţi în tabăra VI de la Guantanamo, a anunţat o purtătoare de cuvânt a închisorii, Tamsen Reese, în cursul unei vizite organizate pentru presă înaintea unei audieri foarte aşteptate în faţa tribunalului militar de excepţie.

"Deţinuţii pot merge de la închisoare pe teren fără a fi escortaţi sau încătuşaţi", iar "fotbalul este principalul sport pe care îl practică", a declarat comandantul Reese, subliniind că terenul a fost construit în termen de un an, pentru a-l înlocui pe cel care depindea de o altă tabără, în prezent abandonată.

Acesta va fi cel de-al treilea teren de promenadă sau de sport de la această închisoare, unde sunt ţinuţi 80 la sută dintre cei 171 de deţinuţi care se mai află la acest centru de detenţie controversat.

Barack Obama a promis închiderea centrului de detenţie de la Guantanamo, dar Congresul îl împiedică refuzând să deblocheze fonduri pentru a transfera deţinuţii pe teritoriul Statelor Unite sau în ţări terţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici