Terorismul nuclear şi biologic reprezintă următoarea ameninţare pentru SUA

Terorismul nuclear şi cel biologic reprezintă următoarea ameninţare pentru Statele Unite, asupra căreia ar trebui să se concentreze viitorul preşedinte, a declarat secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoff, într-un interviu acordat postului britanic de televiziune Sky News.

67 afișări
Imaginea articolului Terorismul nuclear şi biologic reprezintă următoarea ameninţare pentru SUA

Secretarul american pentru Securitate Internă, Michael Chertoff (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chertoff a declarat că sursele de materiale radioactive şi biologice trebuie securizate în mod corespunzător "cu orice preţ", întrucât teroriştii încearcă în mod activ să achiziţioneze astfel de resurse.

Oficialul american a avertizat că teroriştii încearcă să se doteze cu astfel de materiale.

Potrivit lui Chertoff, o altă problemă o reprezintă statele care nu respectă legislaţia internaţională, explicând că astfel de ţări ar putea permite accesul la materiale biologice şi nucleare.

"Unităţile medicale au materiale radioactive, iar în Statele Unite ne ocupăm de securizarea lor", a explicat Chertoff.

"Materialele biologice reprezintă cele mai mari ameninţări, pentru că se găsesc în natură", continuă secretarul pentru Securitatea Internă, avertizând că "Internetul şi avansarea ştiinţei sunt provocări majore".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici