DEZVĂLUIRE   Teroriştii Hamas au pregătit atacul sângeros de pe 7 octombrie, în doi ani, fără smartphone şi computer

  • Teroriştii Hamas au folosit linii telefonice instalate în tunelurile de sub Fâşia Gaza pentru a planifica atacul asupra Israelului, timp de doi ani
  • Autorii atacului nu au folosit telefoane mobile sau calculatoare conectate la internet pentru a nu fi depistaţi de serviciile israeliene de informaţii.
  • ,,Nu au existat prea multe discuţii, schimburi de informaţii şi coordonare la suprafaţă", a declarat una dintre surse.
1399 afișări
Imaginea articolului Teroriştii Hamas au pregătit atacul sângeros de pe 7 octombrie, în doi ani, fără smartphone şi computer

Terorişti Hamas în tuneluri subterane/ Un terorist Hamas folosind telefonul fix | Sursa Foto - REUTERS/Suhaib Salem -Mohammed Salem/Reuters

Surse familiare cu serviciile de informaţii au împărtăşit dezvăluiro cu Statele Unite, sugerând că atacul de pe 7 octombrie 2023 a fost planificat de către o mică celulă de agenţi Hamas, în tuneluri subterane. 

Iar tehnicile au fost inedite: printr-o reţea de telefoane fixe cu cablu care au fost integrate în tunelurile de sub Fâşia Gaza.

Planificarea a durat doi ani, iar în tot acest timp, Mossad şi alte servicii de informaţii israeliene nu i-au putut depista pe teroriştii Hamas., au declarat sursele anonime pentru CNN.

Sursele anonime mai dezvăluie că autorii atacului sângeros de pe 7 octombrie au evitat să folosească computere sau telefoane mobile şi că nu au evitat să divulge o informaţie sau să poarte discuţii la suprafaţă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici