Teroriştii voiau să aducă 4 bombe la aeroportul din Bruxelles, dar nu au putut din cauze logistice

O companie care oferă spre închiriere maşini cu şofer a trimis, contactată de atacatorii din Bruxelles înaintea atentatelor, o berlină care să îi transporte pe aceştia la aeroport în loc de autoutilitara comandată de ei, şi astfel, ce-a de-a patra bombă nu a mai încăput în portbagajul vehiculului.

3119 afișări
Imaginea articolului Teroriştii voiau să aducă 4 bombe la aeroportul din Bruxelles, dar nu au putut din cauze logistice

Teroriştii voiau să aducă 4 bombe la aeroportul din Bruxelles, dar nu au putut din cauze logistice

Citând surse neidentificate, publicaţia DH, citată de Daily Mail, a informat că Ibrahim el Bakraoui şi alţi doi bărbaţi, suspectaţi că au comis atacul, au comandat o autoutilitară care să îi transporte la aeroportul din Zaventem marţi dimineaţa, dintr-o zonă din nordul oraşului, unde se afla apartamentul în care se ascundeau.

Atunci când şoferul s-a prezentat la adresa respectivă cu o berlină, cei trei bărbaţi şi-au dat seama că nu pot încărca în portbagaj toate cele patru genţi de mână, şi au lăsat una în apartament.

Doi dintre eu s-au aruncat în aer la terminalul de plecări al aeroportului Zaventem din Bruxelles, iar cel de-al treilea a fugit, abandonând cel mai greu dispozitiv de explozibil, pe care serviciile de securitate l-au detonat ulterior.

După ce au fost difuzate imagini cu suspecţii la câteva ore după atac, şoferul şi-a dat seama că i-a transportat la aeroport în maşina respectivă şi a alertat poliţia. Acesta a spus că bărbaţii s-au plâns că vehiculul nu era "suficient de mare" pentru toate bagajele lor.

Ei s-au arătat furioşi pentru că au fost nevoiţi să lase un bagaj în apartamentul din cartierul Schaerbeek. Şoferul a avut unele suspiciuni atunci când bărbaţii nu i-au permis să îi ajute să îşi încarce bagajele în maşină.

Poliţia a putut localiza apartamentul de unde au plecat teroriştii cu ajutorul şoferului care condus berlina. După ce au efectuat un raid marţi seara la locuinţa respectivă, poliţiştii au găsit un alt dispozitiv explozibil ce conţinea cuie.

Frederic Van Leeuw, procurorul-şef al Belgiei, a declarat că în apartament au fost găsite, de asemenea, 15 kilograme de material exploziv de tipul celui care a fost folosit şi în atacurile de la Paris.

Ofiţerii de securitate au mai găsit 150 de litri de acetonă, pungi în care se aflau cuie, detonatoare de bombe şi un steag al reţelei Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici