Teroristul din Bruxelles ar fi fost împuşcat, astăzi, într-o cafenea din capitala belgiană / Bărbatul s-a identificat drept un luptător al lui Allah

Ministrul belgian de Interne a anunţat că suspectul a fost împuşcat. El a fost arestat şi a fost transportat la terapie intensivă, potrivit TF1. Ulterior, presa locală a anunţat că suspectul a murit la spital. Informaţia nu a fost confirmată în mod oficial de autorităţi. Este vorba despre un tunisian în vârstă de 45 de ani, care a fost împuşcat într-o cafenea marţi seara.

2202 afișări
Imaginea articolului Teroristul din Bruxelles ar fi fost împuşcat, astăzi, într-o cafenea din capitala belgiană / Bărbatul s-a identificat drept un luptător al lui Allah

Teroristul din Bruxelles ar fi fost împuşcat astăzi într-o cafenea din capitala belgiană / Bărbatul s-a identificat drept un luptător al lui Allah

Belgia a ridicat starea de alertă de securitate a capitalei sale la cel mai înalt nivel, cu o prezenţă sporită a poliţiei, în special pentru turiştii suedezi şi instituţii, şi a avertizat publicul să fie foarte vigilent şi să evite călătoriile inutile.

Un bărbat, care s-a identificat ca fiind membru al Statului Islamic, a revendicat atacul într-o înregistrare video postată online.

Atacatorul, care a solicitat fără succes azil în Belgia în noiembrie 2019, era cunoscut de poliţie pentru trafic de persoane şi şedere ilegală în ţară, a declarat ministrul justiţiei, Vincent Van Quickenborne, într-o conferinţă de presă în acestă dimineaţă.

Presupusul atacator, care se numeşte Abdesalem Al Guilani, a afirmat într-o înregistrare video pe reţelele de socializare că este un luptător al lui Allah.

Împuşcăturile survin într-un moment în care în unele ţări europene există preocupări sporite în materie de securitate legate de conflictul dintre Israel şi Hamas, deşi un procuror federal belgian a declarat că nu există dovezi că atacatorul ar avea vreo legătură cu recenta reluare a conflictului dintre Israel şi militanţii palestinieni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici