Terry Branstad a fost nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China

Donald Trump l-a nominalizat pe Terry Branstad, guvernatorul statului Iowa, pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China, a anunţat un oficial din cadrul echipei preşedintelui-ales, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

225 afișări
Imaginea articolului Terry Branstad a fost nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China

Terry Branstad a fost nominalizat de Trump pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în China

Oficialul a confirmat nominalizarea lui Branstad, care a fost prima dată anunţată de agenţia de ştiri Bloomberg, ce a mai precizat că acesta a acceptat să ocupe funcţia de ambasador.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang, l-a descris pe Branstad drept un "vechi prieten" al Chinei, adăugând că Beijingul este gata să conlucreze cu orice ambasador propus de Statele Unite.

Nominalizarea lui Branstad ar sugera că Trump intenţionează să aibă o poziţie mai puţin combativă faţă de China decât era de aşteptat anterior, au afirmat mai mulţi diplomaţi şi analişti economici consultaţi de Reuters.

Tensiunile între cele două ţări s-au intensificat în urma victoriei lui Trump în scrutinul prezidenţial din SUA, mai ales după ce Donald Trump a încălcat protocolul diplomatic şi a avut o conversaţie cu preşedintele taiwanez. China se opune cu fermitate oricărei interacţiuni oficiale ori a contactelor militare între Statele Unite şi Taiwan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici