Thailanda vrea să le acorde cetăţenie unora dintre elevii salvaţi din peşteră şi antrenorului lor. Aceştia provin dintr-o regiune în care domneşte anarhia

Autorităţile din Thailanda doresc să acorde cetăţenie pentru trei dintre elevii salvaţi din peştera inundată şi antrenorul lor. Cei patru provin dintr-o regiune nordică, de la graniţa cu Myanmar, în care domneşte anarhia.

9304 afișări
Imaginea articolului Thailanda vrea să le acorde cetăţenie unora dintre elevii salvaţi din peşteră şi antrenorului lor. Aceştia provin dintr-o regiune în care domneşte anarhia

Thailanda vrea să acorde cetăţenie la trei dintre elevii salvaţi din peşteră şi antrenorului lor

Cei trei copii - Adul Sam-on, Pornchai Kamluang, Mongkhol Boonpiam - şi antrenorul lor - Ekaphol Chantawong - nu sunt consideraţi cetăţeni potrivit legislaţiei din Thailanda.  Elevii deţin acte de identitate care le permit să urmeze şcoli din statul asiatic şi să acceseze servicii de sănătate, dar antrenorul lor nu are un statut legal şi poate fi deportat.

Adul Sam-on vorbeşte patru limbi străine, printre care şi engleza. El a îndeplinit rolul de translator între grupul captiv din peşteră şi scafandrii englezi care au ajutat la salvarea copiilor. Mai mult, elevul cântă la trei instrumente.

Autorităţile încearcă acum să afle unde s-au născut cei patru şi ce documente oficiale există pe numele lor. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici