The Guardian: La fel ca Napoleon la Waterloo în 1815, Donald Trump îşi plănuieşte răzbunarea şi întoarcerea la Casa Albă în 2024

Este tare neliniştit să se întoarcă la Casa Albă. "Trump în 2024 va fi ca Napoleon în anul 1815", avertizează un fost consilier al preşedintelui George Bush senior.

13803 afișări
Imaginea articolului The Guardian: La fel ca Napoleon la Waterloo în 1815, Donald Trump îşi plănuieşte răzbunarea şi întoarcerea la Casa Albă în 2024

Sursa Foto - Hepta

"Donald Trump ştia că a pierdut realegerea, dar a târât în ​​mod conştient SUA într-o plimbare sângeroasă  cu un montagne russe. Falsitatea sa a culminat cu asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021. Au trecut 17 luni de atunci.

În schimb, marea minciună  că Trump l-a învins de fapt pe Joe Biden este ortodoxia republicană. Mai mult de jumătate dintre republicanii Camerei au votat împotriva certificării alegerilor. 

Partidul lui Lincoln s-a transformat într-o groapă pentru teorii ale conspiraţiei", declară pentru The Guardian Lloyd Green, avocat la New York,  fost consilier de cercetare al opoziţiei la campania electorală a fostului preşedinte George HW Bush din 1988, şi care a servit în Departamentul de Justiţie din 1990 până în 1992.

Luni, comisia specială a Camerei i-a audiat pe cei pe care Trump i-a ignorat în mod intenţionat. Bill Barr, procurorul general al lui Trump; Bill Stepien, directorul său de campanie; şi Jason Miller, un consilier politic principal, au apărut toţi sub jurământ.

Colectiv, mesajul lor a fost consistent. La 3 noiembrie 2020, Trump a terminat pe locul al doilea. Până şi Jared Kushner, ginerele său, şi Ivanka, fiica sa  preferată, au recunoscut  că electoratul l-a respins.

„Dincolo de asta, ei au postulat că negările post-electorale ale lui Trump erau ancorate în fantezie, nimic mai mult. În noaptea alegerilor, preşedintele a susţinut că a existat o fraudă majoră în curs”, a spus Barr.  

"Pe termen scurt, este puţin probabil ca audierile comisiei să mişte alegătorii. Dar 2024 poate prezenta o altă oportunitate. El a continuat cu încercarea sa de a răsturna ilegal alegerile, de a incendia democraţia şi a distruge constituţia. Dacă ar însemna că Mike Pence, vicepreşedintele nefericit al lui Trump, să fie spânzurat, acesta ar fi un preţ care ar putea fi plătit pentru a stinge ambiţia preşedintelui de atunci şi a satisface pofta de sânge a bazei sale. Ca să nu uite nimeni, din 2015 violenţa şi ameninţarea au fost ingrediente cheie în mitingurile şi apelul lui Trump ", l-a criticat avocatul pe fostul preşedinte. 

Avocatul spune că mai departe, audierile îl pot face pe Trump inacceptabil pentru un segment suficient de mare de alegători primari republicani, iar Ron DeSantis, guvernatorul războiului cultural al Floridei, va fi principalul beneficiar.

"Chiar acum, Rudy Giuliani încă pare gata să-i şoptească minciuni dulci la urechile lui Trump. Pentru moment, fosta gazdă de reality show face navete între Florida şi New Jersey. El rămâne neliniştit. Asemenea lui Napoleon la Elba, el îşi pune la cale să se răzbune şi să se întoarcă. Nu vă aşteptaţi să acceadă la realitate prea curând", conchide avocatul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici