The New York Times denunţă virajul la dreapta al lui Nicolas Sarkozy

The New York Times condamnă în ediţia de joi eforturile lui Nicolas Sarkozy de a obţine voturi de la electoratul de extremă dreapta, catalogând campania în vederea obţinerii unui al doilea mandat ca "disperată şi urâtă", la o zi după un editorial critic al Wall Street Journal.

93 afișări
Imaginea articolului The New York Times denunţă virajul la dreapta al lui Nicolas Sarkozy

The New York Times denunţă virajul la dreapta al lui Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Campania preşedintelui Nicolas Sarkozy în vederea realegerii sale devine uşor disperată şi mai mult decât un pic urâtă", scrie cotidianul newyorkez într-un editorial.

Apreciind că acest candidat al UMP încearcă să recupereze distanţa faţă de Francois Hollande "vizând imigranţii, importurile străine şi chiar regimul alimentar al musulmanilor francezi", cotidianul subliniază că "Sarkozy poate că gândeşte că este o politică bună să cedeze rasismului şi xenofobiei".

"A făcut-o deja. Din nefericire, noul său ton violent i-a oferit deja un impuls în sondaje. Însă acest lucru dăunează societăţii franceze", continuă The New York Times.

"Este o perioadă dură în Franţa, însă Sarkozy ar fi putut avea o campanie mai glorioasă. El are la activ succese de politică internă (reforma pensiilor) sau de politică externă (Libia). Principalul său opozant, Hollande, are idei vagi şi propuneri economice deloc realiste", scrie cotidianul. "În schimb, Sarkozy a ales un parcurs modest", notează acesta.

Subliniind că ideea de a eticheta carnea pentru halal îi aparţine lui Marine Le Pen, cotidianul scrie că Nicolas Sarkozy mai întâi a criticat-o, pentru ca ulterior să şi-o însuşească.

"Este crud şi distructiv să faci glume la adresa religiei" musulmane, continuă cotidianul. "În mod regretabil, Sarkozy nu are nicio problemă să fie superficial şi crud dacă acest lucru îi permite să atragă câţiva alegători" de-ai lui Marine Le Pen, conchide publicaţia.

Wall Street Journal a denunţat marţi voinţa preşedintelui în exerciţiu de a înăspri acordurile Schengen cu scopul de a proteja mai bine Europa de imigraţia clandestină, apreciind că "retorica sa împotriva imigraţiei" este "perfect cinică" şi numindu-l "Nicolas Le Pen".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici