Guy Verhofstadt ridiculizează izolarea lui Sarkozy în UE după declaraţiile privind Schengen

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt, liderul grupului liberal din Parlamentul European, a ridiculizat miercuri izolarea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy după ameninţarea acestuia de a scoate Franţa din spaţiul Schengen.

272 afișări
Imaginea articolului Guy Verhofstadt ridiculizează izolarea lui Sarkozy în UE după declaraţiile privind Schengen

Nicolas Sarkozy şi Guy Verhofstadt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ştiţi că ieri, la o emisiune radiofonică de mare audienţă a postului public (...) nimeni din cadrul grupului PPE, de care aparţine UMP (partidul prezidenţial francez), nu a vrut să vină la microfon să apere poziţia lui Nicolas Sarkozy", a povestit el.

"Niciun deputat al CDU (Germania), nici chiar din partidul lui Victor Orban (premierul conservator ungar), nici un alt membru al unor partide prietene. Şi aceasta pentru un motiv simplu: dreapta parlamentară europeană nu este extrema dreaptă", a afirmat el.

"Acelaşi lucru este valabil şi pentru comisarii din PPE, care au depus eforturi toată săptămână la Strasbourg pentru a se distanţa de afirmaţiile antieuropene ale candidatului UMP", a adăugat el.

"Cine îl cunoaşte pe Copé ?", a întrebat el, după atacurile la adresa lui ale secretarului general al UMP.

În cadrul unei întâlniri cu presa, miercuri, Copé s-a declarat "indignat de micile manevre politice organizate de unii deputaţi europeni de stânga şi extremă stânga, care l-au insultat pe preşedintele Republicii în Parlamentul European, în frunte cu Verhofstadt".

"Copé trebuie să ştie că eu sunt fost premier belgian liberal, liderul grupului parlamentar liberal şi democrat din Parlamentul European", i-a răspuns Verhofstadt.

"În liberalism, lui Copé îi place poate versiunea Takieddine (om de afaceri franco-libian apropiat de Copé, implicat într-un scandal politico-financiar). Mie îmi place mai degrabă versiunea liberală care se preocupă de libertăţile publice. Cine vrea să limiteze libertăţile publice? Nu extrema dreaptă?", a continuat el.

În cadrul unei dezbateri în Parlamentul European la Strasbourg, unde liderii principalelor grupuri politice au criticat marţi ameninţarea preşedintelui Nicolas Sarkozy de a scoate Franţa din spaţiul Schengen, fostul premier belgian a declarat: "Cine este candidatul extremei drepte franceze, Le Pen sau Sarkozy?".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici