The Times: NATO se aşteaptă la teste nucleare ruseşti în apropierea Ucrainei

NATO şi-a avertizat ţările membre că Rusia poate efectua un test nuclear la graniţele cu Ucraina, relatează The Times . Potrivit publicaţiei, autorităţile ruse vor să „demonstreze disponibilitatea de a folosi arme de distrugere în masă”.

1207 afișări
Imaginea articolului The Times: NATO se aşteaptă la teste nucleare ruseşti în apropierea Ucrainei

Ru-Wikipedia

Publicaţia se referă la o sursă de rang înalt în domeniul apărării. Potrivit acestuia, NATO consideră că testele pot avea loc în Marea Neagră. După cum a menţionat The Times, utilizarea armelor nucleare tactice direct în Ucraina este plină de riscuri pentru Rusia însăşi, deoarece oraşele ruseşti ar putea avea de suferit.

Din ordinul lui Vladimir Putin, forţele strategice de descurajare ale armatei ruse au fost transferate într-un mod special de serviciu de luptă pe 27 februarie.

Pe 21 septembrie, preşedintele, anunţând mobilizarea parţială, a reamintit dreptul Rusiei de a folosi arme nucleare dacă integritatea teritorială a ţării este ameninţată. Liderul cecen Ramzan Kadyrov a cerut săptămâna trecută „măsuri mai drastice” în operaţiunea militară din Ucraina, inclusiv utilizarea armelor nucleare cu randament redus.

NATO a ameninţat Rusia cu „consecinţe grave” dacă foloseşte arme nucleare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici