The Washington Post: Serviciile secrete din SUA sunt sceptice privind contraofensiva Ucrainei

Specialiştii din cadrul serviciilor secrete din Statele Unite sunt sceptici privind atingerea de către forţele militare ucrainene a principalelor obiective ale contraofensivei din sud-estul ţării, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

1970 afișări
Imaginea articolului The Washington Post: Serviciile secrete din SUA sunt sceptice privind contraofensiva Ucrainei

The Washington Post: Serviciile secrete din SUA sunt sceptice privind contraofensiva Ucrainei

Potrivit evaluărilor serviciilor secrete americane, armata ucraineană nu va reuşi să ajungă în oraşul strategic Melitopol. Acest lucru ar însemna că Administraţia preşedintelui Volodimir Zelenski nu va atinge obiectivul principal de a bloca un pod al Rusiei spre Crimeea în ofensiva de anul acesta.

Biroul directorului Comunităţii Naţionale de Informaţii din SUA a refuzat să facă vreun comentariu public pe această temă.

Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie şi spera să repete succesul înregistrat în toamna anului trecut în regiunea Harkiv. Însă, încă din prima săptămână, armata ucraineană a suferit victime multiple în contextul liniilor de apărare ruse, chiar dacă forţele militare ucrainene sunt dotate cu echipamente occidentale noi, inclusiv vehicule Bradley, tancuri Leopard 2 şi vehicule de îndepărtare a minelor.

"Rusia are trei linii de apărare în jurul oraşului Melitopol, apoi sunt alte oraşe cu apărare consolidată. Problema nu este dacă Ucraina poate trece de o linie a apărării sau de două linii, dar trebuie să treacă de trei linii defensive şi să aibă forţe disponibile după-aceea pentru un conflict de uzură şi pentru a obţine controlul asupra unui loc semnificativ precum Tokmak", afirmă analistul Rob Lee, de la Institutul pentru Studii de Politică Externă (FPRI).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici