Theresa May a anunţat că Marea Britanie nu va rămâne membru cu drepturi depline al uniunii vamale a UE / Vom continua să fim parteneri de încredere cu UE

Theresa May, premierul britanic, a anunţat în cadrul discursului mult aşteptat că Marea Britanie nu va rămâne membru cu drepturi depline al uniunii vamale a Uniunii Europene, după Brexit, informează The Independent.

1514 afișări
Imaginea articolului Theresa May a anunţat că Marea Britanie nu va rămâne membru cu drepturi depline al uniunii vamale a UE / Vom continua să fim parteneri de încredere cu UE

Theresa May a anunţat că Marea Britanie nu va rămâne membru cu drepturi depline al uniunii vamele a UE / Vom continua să fim parteneri de încredere cu UE

Aceasta a adăugat faptul că Marea Britanie doreşte negocierea unor acorduri comerciale cu restul statelor lumii.

Premierul a sugerat că statul britanic ar prefera să păstreze o formă de ”membru asociat” al uniunii, limitând creşterea birocraţiei în cadrul activităţilor comerciale ce exportă Europei continentale.

”Nu doresc să fim restrânşi de tarifele externe comune”, a adăugat May propunând o nouă relaţie cu membrii Blocului comunitar ce implică o formă preferenţială de acces a uniunii vamale.

În cadrul discursului său, May a afirmat că doreşte ca Marea Britanie să rămână în relaţii de prietenie şi de învecinare agreabile. Deşi există susţinători ai unui acord sever, acest lucru ar reprezenta un ”act dezastruos de autovătămare al statelor europene şi nu ar reprezenta o acţiune întreprinsă de un prieten”. May a afirmat de asemenea că este de preferabil să nu se ajungă la niciun fel de acord, decât unul deficitar.

Theresa May a spus că ar prefera să părăsească Uniunea Europeană decât să accepte un acord nefavorabil. Ea a adăugat că în cazul în care acest lucru ar avea loc, Marea Britanie ar lua în considerare adoptarea unui model economic revizuit (reducerea taxelor, pentru a atrage investiţii din UE).

Premierul britanic a afirmat de asemenea că acordul final privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus votului în Parlament.

Marea Britanie vrea o relaţie bună cu UE, a declarat premierul Theresa May, într-un discurs consacrat prezentării strategiei despre Brexit, scrie The Guardian.

"Vom continua să fim parteneri de încredere, aliaţi implicaţi şi prieteni apropiaţi. Vrem să vă cumpărăm bunurile, să vi le vindem pe ale noastre, să desfăşurăm activităţi de comerţ cu voi cât mai liber posibil, şi să lucrăm unii cu aţii pentru a oferi garanţii că suntem cu toţii mai în siguranţă (...) şi mai prosperi prin prietenie continuă", a spus May.

Ea a adăugat că cetăţenii UE vor fi în continare bine-veniţi în Marea Britanie. Iar serviciile britanice de informaţii vor coopera în continuare cu aliaţii lor, oferind siguranţă oamenilor din Europa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici