Theresa May cere susţinerea publicului britanic pentru aprobarea acordului de Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May a publicat duminică o scrisoare destinată cetăţenilor Marii Britanii, prin care cere susţinerea acestora pentru aprobarea acordului privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează BBC.

722 afișări
Imaginea articolului Theresa May cere susţinerea publicului britanic pentru aprobarea acordului de Brexit

Theresa May cere susţinerea publicului britanic pentru aprobarea acordului de Brexit

Premierul britanic se întâlneşte duminică cu liderii celor 27 de ţări din Uniunea Europeană, într-un summit organizat la Bruxelles pe tema acordului Brexit, în cadrul căruia ţările europene vor aproba cel mai probabil proiectul negociat de Marea Britanie şi Uniunea Europeană.

Înainte de participarea la summit, Theresa May a publicat pe Twitter scrisoarea, prin care cere cetăţenilor Marii Britanii „să fie uniţi”.

Premierul britanic a transmis că acordul promite „un viitor bun” pentru Marea Britanie şi că ieşirea din Uniunea Europeană va fi „un moment de reînnoire şi reconciliere pentru ţară”.

Părăsirea Uniunii Europene la 29 martie 2019 va marca „un nou capitol în viaţa naţională”, a transmis May. Premierul a menţionat că va face tot posibilul ca acordul să fie aprobat şi de Parlamentul britanic, pentru „a onora rezultatul referendumului”.

În cadrul summitului din Bruxelles, liderii ţărilor din UE vor trebui să îşi manifeste părerea faţă de două documente: Acordul de ieşire din Uniunea Europeană şi o declaraţie politică privind viitoarele relaţii dintre Marea Britanie şi Blocul comunitar.

Acordul de ieşire a Marii Britanii din UE numără 585 de pagini şi stabileşte condiţiile de Brexit, printre care plătirea unei taxe de 39 de miliarde de lire sterline, drepturile cetăţenilor şi problema graniţei cu Irlanda de Nord.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat duminică la sosirea în Bruxelles că „acum este momentul ca fiecare să îşi asume responsabilitatea”. De asemenea, acesta a transmis că echipa sa pentru Brexit „a lucrat mereu pentru Marea Britanie, nu împotriva acesteia”.

„Vom rămâne aliaţi, parteneri şi prieteni”, a adăugat Barnier.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a recomandat tuturor ţărilor din UE să aprobe acordul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici