Theresa May doreşte menţinerea unei relaţii ”solide” între Marea Britanie şi Uniunea Europeană

Theresa May, premierul britanic, a declarat marţi că doreşte menţinerea unui parteneriat ”puternic şi special” între Marea Britanie şi Blocul comunitar, informează Reuters.

1101 afișări
Imaginea articolului Theresa May doreşte menţinerea unei relaţii ”solide” între Marea Britanie şi Uniunea Europeană

Declaraţia sa a venit ca un răspuns la sugestia cancelarului german, Angela Merkel, faţă de imposibilitatea Blocului comunitar de a se baza complet pe Marea Britanie, după Brexit.

”Dorim să construim un parteneriat puternic şi special cu UE, chiar dacă părăsim Blocul comunitar nu plecăm şi din Europa”, a declarat May atunci când a fost rugată să ofere o reacţie în faţa declaraţiilor Angelei Merkel.

”Vom continua să cooperăm în privinţa unor subiecte precum securitatea şi apărarea pentru că acestea sunt importante pentru noi toţi”, a adăugat aceasta.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a afirmat duminică că Uniunea Europeană nu se mai poate baza pe Statele Unite şi Marea Britanie, astfel că trebuie să îşi construiască propriul viitor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici