Theresa May ia în considerare amânarea Brexit cu două luni -presă

Prim-ministrul britanic Theresa May ia în considerare amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană cu două luni, dacă nu se va reuşi încheierea unui acord până în data de 12 martie, relatează publicaţia The Telegraph.

1804 afișări
Imaginea articolului Theresa May ia în considerare amânarea Brexit cu două luni -presă

Theresa May ia în considerare amânarea Brexit cu două luni -presă

Oficialii guvernamentali au întocmit pe parcursul ultimelor două zile o listă de opţiuni, pentru a evita demisiile mai multor miniştri, nemulţumiţi de posibilitatea ieşirii Marii Britanii din UE fără un acord.

Conform informaţiilor obţinute de The Telegraph, Theresa May va înainta oficialilor de la Bruxelles o cerere formală de extindere a Articolului 50 dacă până la data de 12 martie nu se va aproba un acord.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, iar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat joi că "nu este prea optimist" în privinţa şanselor aprobării unui acord de Brexit între Marea Britanie şi UE, avertizând că vor exista consecinţe economice şi sociale teribile dacă cele două părţi nu ajung la un acord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici