Theresa May îşi va respecta promisiunea de a demisiona după prima fază a Brexit

Prim-ministrul britanic Theresa May îşi va respecta promisiunea făcută, de a demisiona după ce finalizează „prima fază” a procesului Brexit, pentru a permite viitorului lider să negocieze faza a doua, a transmis miercuri purtătorul de cuvânt al premierului, citat de Reuters.

345 afișări
Imaginea articolului Theresa May îşi va respecta promisiunea de a demisiona după prima fază a Brexit

Theresa May îşi va respecta promisiunea de a demisiona după prima fază a Brexit

Prim-ministrul Theresa May se află sub presiunea oficialilor conservatori să demisioneze înainte de termenul planificat. Membrii Partidului Conservator consideră că premierul nu a reuşit să gestioneze bine ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europenă şi doresc o schimbare în modul de abordare al partidului.

„Prim-ministrul a făcut o ofertă generoasă şi curajoasă în urmă cu câteva săptămâni, ca după finalizarea primei etape a Brexit să demisioneze şi să lase un nou lider să gestioneze faza a doua”, a declarat purtătorul de cuvânt..

„Acesta este programul după care prim-ministrul lucrează. Doreşte să finalizeze Brexit”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Theresa May negociază cu opoziţia laburistă pentru a obţine susţinerea necesară aprobării Acordului Brexit în Camera Comunelor. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici