Theresa May, premierul Marii Britanii: Negocierile cu UE ar putea dura peste doi ani; Brexitul ar putea avea loc după martie 2019

Negocierile Marii Britanii cu Uniunea Europeană ar putea dura mai mult de doi ani, astfel că ieşirea ţării din comunitatea europeană ar putea avea loc după martie 2019, afirmă premierul Theresa May.

2022 afișări
Imaginea articolului Theresa May, premierul Marii Britanii: Negocierile cu UE ar putea dura peste doi ani; Brexitul ar putea avea loc după martie 2019

Theresa May: Negocierile cu UE ar putea dura peste doi ani; Brexitul ar putea fi după martie 2019

În timpul audierilor în Camera Comunelor, Theresa May a declarat că negocierile cu Uniunea Europeană ar putea dura mai mult de doi ani.

"Vor fi negocieri îndelungate; în următorii doi şi ani şi mai mult, Parlamentul se va pronunţa în diverse moduri", a declarat Theresa May, conform ziarului The Independent.

Marea Britanie pare să tergiverseze ieşirea din Uniunea Europeană. După referendumul din iulie, prin care s-a decis părăsirea Blocului comunitar, liderii UE au cerut Guvernului de la Londra să declanşeze cât mai rapid procedura Brexit, pentru evitarea instabilităţii politice şi economice. Însă Theresa May a anunţat recent că procedura va fi declanşată până în martie 2017.

Tratatul de la Lisabona prevede că negocierile pot dura cel mult doi ani după activarea Articolului 50, care oferă unui stat membru opţiunea de a părăsi UE. În cazul în care Brexitul s-ar produce după martie 2019, Londra ar putea fi nevoită să participe la scrutinul europarlamentar, ceea ce ar fi o situaţie inedită pentru un stat care va părăsi UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici