Theresa May riscă pierderea postului de premier al Marii Britanii - studiu

Premierul Theresa May riscă să piardă majoritatea în Camera Comunelor în urma scrutinului parlamentar anticipat pe care l-a convocat pe 8 iunie, situaţie care ar putea conduce la pierderea funcţiei de prim-ministru de către Partidul Conservator, arată un studiu efectuat de Institutul YouGov.

3215 afișări
Imaginea articolului Theresa May riscă pierderea postului de premier al Marii Britanii - studiu

Theresa May riscă pierderea postului de premier al Marii Britanii - studiu (Imagine: Hepta)

Potrivit unor proiecţii electorale realizate de Institutul YouGov, Partidul Conservator riscă pierderea a 20 de locuri şi implicit a majorităţii de 17 locuri în Camera Comunelor, care are 650 de locuri.

Studiul, citat de site-ul agenţiei Reuters, arată că Theresa May ar putea obţine doar 310 locuri, mai puţin decât majoritatea de 331 de parlamentari obţinută în 2015 de premierul David Cameron.

Partidul Laburist ar putea obţine 257 de locuri, faţă de 232 în 2015. Dacă proiecţiile se vor confirma, Partidul Conservator se va situa sub majoritatea de 326 de locuri necesară pentru formarea guvernului.

Criza de politică de la Londra intervine exact în momentul lansării negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema Brexit.

Theresa May a convocat alegeri parlamentare anticipate programate pe 8 iunie pentru a obţine un mandat politic clar în negocierile cu Bruxellesul.

Însă dacă Theresa May nu va reuşi măcar menţinerea majorităţii de 12 locuri obţinută de David Cameron în 2015, îşi va pierde autoritatea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici