Rusia a decis expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni/ Dodon denunţă "iresponsabilitatea" Chişinăului

Ministerul rus de Externe a dispus, miercuri, expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni, după o măsură similară luată de Guvernul de la Chişinău împotriva unor diplomaţi ruşi, relatează site-ul agenţiei Tass.

2038 afișări
Imaginea articolului Rusia a decis expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni/ Dodon denunţă "iresponsabilitatea" Chişinăului

Rusia a decis expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni/ Dodon denunţă "iresponsabilitatea" Chişinăului (Imagine: Hepta)

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a denunţat decizia "iresponsabilă" a Guvernului prooccidental de la Chişinău de a expulza cinci diplomaţi ruşi.

"De-a lungul istoriei de 25 de ani a relaţiilor dintre R.Moldova şi Rusia, nu ne-am mai aflat atât de aproape de prăpastie cum suntem acum. Acesta este rezultatul deciziilor iresponsabile ale Guvernului moldovean şi ale majorităţii parlamentare, luate nu în interesul cetăţenilor, ci aliniate intereselor geopolitice ale occidentalilor", a declarat Igor Dodon pentru agenţia Tass.

Politicianul prorus, aflat în prezent în vizită în Sankt-Petersburg, a declarat că va discuta cu oficiali ruşi despre criza bilaterală. "Sper că nu vor urma alte măsuri economice şi sociale din partea Rusiei. Dar acest lucru va depinde în primul rând de Chişinău", a transmis Dodon pe o reţea de socializare online.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, luni seară, expulzarea a cinci diplomaţi ruşi, decizia fiind criticată dur de preşedintele Igor Dodon, un politician prorus. Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi personae non gratae şi au primit ordine de părăsire a Republicii Moldova. Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nemulţumirea. "Guvernul a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă. (...) Mă declar profund indignat de această ostilitate afişată a diplomaţiei moldovene şi o condamn în mod categoric", a declarat Igor Dodon.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici