Theresa May va supune vineri din nou la vot acordul Brexit. Totul depinde însă de decizia preşedintelui Parlamentului britanic

Premierul britanic Theresa May va supune vineri un nou vot asupra acordului său Brexit, dar totul depinde de decizia preşedintelui Parlamentului britanic, a declarat un parlamentar conservator care îl citează pe liderul partidului, relataeză Reuters.

889 afișări
Imaginea articolului Theresa May va supune vineri din nou la vot acordul Brexit. Totul depinde însă de decizia preşedintelui Parlamentului britanic

Theresa May va supune vineri din nou la vot acordul Brexit. Totul depinde însă de decizia preşedintelui Parlamentului britanic

De asemenea, premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a transmis miercuri seară parlamentarilor din cadrul Partidului Conservator că va demisiona dacă se vor înregistra progrese în procedura privind petragerea ţării din Uniunea Europeană.

Theresa May a declarat că vrea o tranziţie „cât mai elegantă" „după aprobarea Acordului privind retragerea ţării din UE", a declarat deputatul conservator Simon Hart, citat de Sky News. Informaţia a fost confirmată de surse citate de BBC. „Sunt pregătită să mă retrag din funcţie mai devreme decât intenţionam în scopul asigurării unui Brexit uşor şi ordonat", a declarat May, conform unui alt deputat conservator.

Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 12 aprilie în cazul în care Camera Comunelor nu va aproba Acordul Brexit. Dacă documentul va fi aprobat, Marea Britanie va părăsi UE pe 22 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici