Timofti a dat undă verde acordului referitor la un ajutor de 100 milioane euro acordat de România

Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova, a promulgat joi legea de ratificare a acordului dintre guvernul moldovean şi cel român, în baza căruia România oferă Republicii Moldova un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro.

336 afișări
Imaginea articolului Timofti a dat undă verde acordului referitor la un ajutor de 100 milioane euro acordat de România

Nicolae Timofti (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Preşedintele Republicii Moldova “a promulgat Legea 149, privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional la Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României, care se referă la implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în Republica Moldova, în baza unui ajutor nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România”, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială de la Chişinău.

La sfârşitul lunii iunie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova, semnat la Chişinău la 10 decembrie 2013, la Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Acordul de bază a fost semnat de România şi Republica Moldova, la 27 aprilie 2010, la Bucureşti, acesta vizând finanţarea acordată pentru proiecte care contribuie la modernizarea infrastructurii, îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie, creşterea capacităţii de reacţie în situaţiile de urgenţă şi dezvoltarea sectorului energetic din Republica Moldova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici