Tineri cu cagule au devastat magazine în centrul Atenei (Galerie Foto)

Aproximativ 50 de tineri cu cagule pe feţe, înarmaţi cu bare metalice, au spart vineri după-amiază vitrinele unor bănci şi magazine, avariind numeroase maşini pe străzile din cartierul Kolonaki, în centrul Atenei.

72 afișări
Imaginea articolului Tineri cu cagule au devastat magazine în centrul Atenei (Galerie Foto)

Tineri cu cagule au devastat magazine în centrul Atenei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această operaţiune, care a avut loc la o oră de vârf, a durat câteva zeci de minute, potrivit comercianţilor ale căror magazine au fost avariate. Grupul, înarmat cu bare din metal şi baroase, a invadat străzile, spărgând vitrine şi fugind apoi înainte ca poliţia să ajungă la locul faptelor.

GALERIE FOTO

Agresorii au lăsat broşuri prin care cer eliberarea unui tânăr arestat în 2007 pentru spargerea unei bănci din Atena. El este fiul liderului unui mic partid parlamentar de extremă-stângă, Syriza.

Grupul a spart vitrinele mai multor sucursale bancare, printre care şi una aparţinând Băncii Naţionale a Greciei, şi unui număr de aproximativ 50 de magazine, printre care şi mărci de lux.

Acesta a spart, de asemenea, geamurile a circa 20 de vehicule şi a avariat faţadele mai multor bănci şi magazine din cartier. Două case bilete au fost, de asemenea, avariate.

Potrivit comercianţilor, nu au avut loc jafuri.

La începutul după-amiezii, grupuri de poliţişti patrulau în cartierul Kolonaki, în care, circulaţia fiind oprită pe mai multe străzi.

Potrivit unei surse poliţieneşti, grupul s-a refugiat în interiorul Facultăţii de Drept din centrul Atenei. Intervenţiile poliţiştilor sunt supuse unor condiţii foarte stricte în acest nucleau contestatar al capitalei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici