Tinerii din Franţa sunt ajutaţi de guvern să meargă la muzee sau să-şi cumpere cărţi, prin „Pass culture”

  • „Pass culture“ este un credit în valoare de 300 de euro adresat oricărui tânăr care a împlinit 18 ani.
  • Creditul este disponibil prin intermediul unei aplicaţii, iar tinerii au liber la cumpărat cărţi, instrumente muzicale şi să meargă la spectacole.
253 afișări
Imaginea articolului Tinerii din Franţa sunt ajutaţi de guvern să  meargă la muzee sau să-şi cumpere cărţi, prin „Pass culture”

FOTO Profimedia

800.000 de tineri din Franţa pot descărca, începând de vineri, o aplicaţie în telefon prin care intră în posesia unui credit nerambursabil în valoare de 300 euro, conform francebleu.fr
 
Emmanuel Macron a făcut anunţul oficial vineri, încurajând tinerii să participe la activităţi culturale.
 
Ce pot face tinerii cu aceşti bani? Îşi pot cumpăra cărţi, abonamente la reviste, bilete la spectacole, cinema sau muzee. 
 
Câteva departamente au pus deja în practică iniţiativa, binevenită de altfel, întrucât statisticile arată că peste 73% din tineri aleg să exploreze zone din cultură neexperimentate (ceea ce n-ar fi putut face în  absenţa creditului oferit de stat), cum ar fi prima vizită la un muzeu, achiziţionarea unor cărţi mai scumpe sau a unui instrument muzical, spre exemplu. 
 
Oricum, sprijinul este benefic tinerilor dar şi sectorului cultural întrucât, după luni întregi de pandemie, are nevoie de revigorare şi săli pline la spectacole. Şi totodată, exemplul de bună practică poate fi exportat şi în alte ţări.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici