Tinerii moldoveni susţin că este mai bine "să fii vacă în UE decât tânăr în R.Moldova"

Tinerii moldoveni, care vor înlăturarea regimului comunist, consideră că este mai bine "să fii vacă în Uniunea Europeană decât tânăr în R.Moldova", scrie publicaţia Timpul, citând declaraţiile unui candidat al PLDM din cadrul unei dezbateri electorale.

30 afișări
Imaginea articolului Tinerii moldoveni susţin că este mai bine "să fii vacă în UE decât tânăr în R.Moldova"

Tinerii moldoveni susţin că este mai bine "să fii vacă în UE decât tânăr în R.Moldova" (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru un tânăr din R. Moldova se alocă trei-patru lei anual, pe când pentru o vacă din Uniunea Europeană se alocă doi euro, sau mai mult de 30 de lei. Este mai avantajos să fii animal în UE decât tânăr la tine acasă", a declarat candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) George Mocanu, în cadrul dezbaterilor electorale cu tema «Generaţia tânără: care vor fi reperele morale ale viitorului R. Moldova» de la postul de radio «Vocea Basarabiei».

El susţine că tinerii din R. Moldova reprezintă la ora actuală o categorie vulnerabilă din punct de vedere social - 80 la sută dintre ei nu au locuinţe, iar majoritatea sunt conştienţi de lipsa oportunităţilor în ţara lor natală şi iau drumul străinătăţii.

Sergiu Boghean, membru al Partidul Liberal, este sigur că cea mai mare problemă a tineretului din R. Moldova este comunismul.

În cazul în care acesta va fi înlăturat la 29 iulie, tinerii vor putea spera la un viitor, la faptul că noua clasă politică va avea un set de valori morale - corectitudine, demnitate, verticalitate.

"Doar în condiţiile în care forţele democrate unite vor promova tinerii, aceştia pot avea un viitor la ei acasă", a spus Boghean.

În 2008, declarat Anul Tineretului, guvernarea comunistă de la Chişinău a alocat pentru fiecare tânar doar câte trei lei, spune şi Andrei Pavoloi, membru al Mişcării Acţiunea Europeană.

În opinia sa, în acest an guvernarea a redus numărul locurilor din instituţiile de învăţământ superior, fiindu-i frică de intelectualitate, care nu este votantul comuniştilor.

Participanţii la dezbateri au evidenţiat că R. Moldova nu are un minister al Tineretului, politicile de susţinere a tinerilor sunt doar declaraţii electorale, iar ceea ce se întâmplă cu tinerii din această ţară este o catastrofă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici