Tinerii ucraineni care împlinesc 18 ani au de ales între a-şi apăra ţara sau să plece

Tinerii ucraineni de sex masculin, care împlinesc 18 ani anul acesta, se confruntă cu o decizie pe viaţă sau pe moarte. Să rămână în Ucraina şi să-şi rişte viaţa pentru a-şi apăra ţara de agresiunea Rusiei sau să plece şi să rişte închisoarea?

14648 afișări
Imaginea articolului Tinerii ucraineni care împlinesc 18 ani au de ales între a-şi apăra ţara sau să plece

Volodimir Zelenski, Facebook

 Conform legii marţiale ucrainene, care a intrat în vigoare de la invazia Rusiei din februarie anul trecut, bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani le este interzis să călătorească în străinătate şi pot fi supuşi conscripţiei în cadrul forţele armate ucrainene.

Deşi mare parte din forţele armate ucrainene sunt în mare parte voluntari, mulţi chiar pregătiţi profesional şi cu aptitudini fizice excelent, tinerii ucraineni care ajung la majoritate se confruntă cu o nesiguranţă, potrivit unui raport Kyiv Post, citat de The Guardian

Traumele bombardamentelor ruseşti, frica constantă de moarte şi nesiguranţa i-ar putea marca psihic toată viaţa.  Un băiat de 17 ani, Ruslan, a decis să părăsească Ucraina în februarie. El a comunicat publicaţiei:

,,Motivul principal a fost că nu vreau să lupt şi nici una dintre rudele mele nu vrea să o fac. Sunt un patriot al Ucrainei, dar cu siguranţă nu sunt pregătit să mor, mai ales la o vârstă atât de fragedă. Sunt gata să susţin Forţele Armate ale Ucrainei de îndată ce voi câştiga suficienţi bani".

Alţii au hotărât să rămână în Ucraina. Dmytro, 17 ani, spune că ,,forţele armate ucrainene nu caută să înroleze cu forţa studenţi, nici tineri cu vârste sub 20-21 ani care nu urmează cursuri universitare".  Mulţi tineri adulţi din Ucraina continuă să-şi trăiască stilul de viaţă la fel ca înainte de declanşarea războiului.

Ucrainenii încearcă să-şi apere ţara din răsputeri, dar fără a apela la metodele sovietice ale Rusiei, riscând vieţile a numeroşi soldaţi fără  pregătire militară adecvată. Ucraina vrea să obţină victoria împotriva Rusiei cu cât mai puţine pierderi.

Până în prezent,  se raportează că Federaţia Rusă a pierdut peste 240,000 de soldaţi trimişi la invadat Ucraina, folosiţi drept ,,carne de tun".

Ucraina a pierdut între 10,000 şi 20,000 de militari, potrivit estimărilor occidentale

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici