Toate cursele aeriene, suspendate în SUA / Casa Albă: Deocamdată, nu sunt dovezi privind atac cibernetic

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a fost informat despre o problemă în sistemul informatic care a condus la decizia de suspendare a tuturor curselor aeriene, anunţă Casa Albă, precizând că, deocamdată, nu există dovezi despre vreun atac cibernetic.

2796 afișări
Imaginea articolului Toate cursele aeriene, suspendate în SUA / Casa Albă: Deocamdată, nu sunt dovezi privind atac cibernetic

Toate cursele aeriene, suspendate în SUA / Casa Albă: Deocamdată, nu sunt dovezi privind atac cibernetic

Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat, miercuri, că a decis suspendarea tuturor curselor aeriene interne din Statele Unite, ca reacţie la o defecţiune a sistemului informatic. Potrivit postului de televiziune CBS News, toate companiile aeriene au primit ordinul de a suspenda decolările de aeronave comerciale până cel puţin la 9.30, ora Washingtonului (16.30, ora României), pentru a se permite "validarea integrităţii datelor de zbor".

"Preşedintele Biden a fost informat în cursul dimineţii de secretarul Transporturilor despre o defecţiune a sistemului informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA). În acest moment, nu există dovezi despre un atac cibernetic, dar preşedintele a cerut Departamentului Transporturilor să efectueze o investigaţie completă privind cauzele", a declarat Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Conform site-ului de profil FlightAware, peste 3.700 de curse aeriene aveau deja întârzieri, iar unele fuseseră anulate, înainte de anunţul suspendării zborurilor.

"Tocmai am vorbit cu Pete Buttigieg, secretarul Transporturilor. Nu cunosc cauza, dar am vorbit cu el la telefon. Le-am cerut să îmi transmită direct ce au găsit", a afirmat Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici