Toate şcolile din New Delhi au fost închise, pe fondul nivelului ridicat al poluării

Toate şcolile din capitala indiană New Delhi au fost închise miercuri, pe fondul nivelului ridicat al poluării, iar autorităţile locale au emis avertismente de sănătate pentru bolnavi şi vârstnici, relatează site-ul agenţiei DPA.

663 afișări
Imaginea articolului Toate şcolile din New Delhi au fost închise, pe fondul nivelului ridicat al poluării

Toate şcolile din New Delhi au fost închise, pe fondul nivelului ridicat al poluării (sursa:Twitter)

Indicele calităţii aerului, care măsoară concentraţia particulelor toxice din aer, se află la un nivel "sever" de 471, în condiţiile în care valoarea maximă citită este de 500, iar orice măsurători care depăşesc 400 sunt considerate nesănătoase de către autorităţile responsabile cu gestionarea poluării.

Un val dens şi maroniu de smog acoperă oraşul, iar locuitorii au reclamat simptome precum usturime la nivelul ochilor, iritarea nasului şi a gâtului.

 

 

Asociaţia medicilor din India a declarat o urgenţă de sănătate publică, iar autorităţile au sfătuit grupurile de mare risc - cum ar fi cetăţenii în vârstă, bolnavii de inimă şi cei cu astm bronşic - să evite ieşirile din casă.

Primăria din New Delhi a precizat că nivelul ridicat al poluării se datorează arderii păşunilor şi a unor terenuri agricole de către fermierii din localităţile vecine.

Experţii locali susţin că, în anumite zone, nivelul de poluare este de 25 de ori mai mare decât limitele internaţionale de siguranţă, echivalent cu fumatul a 50 de ţigări pe zi. Situaţia nu se va schimba în următoarele zile, întrucât condiţiile de vânt şi umiditatea ridicată conduc la o acumulare de poluanţi.

Oraşul New Delhi se află printre cele mai poluate oraşe din lume în ultimii ani, potrivit datelor furnizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Acest clasament este condus de regiuni din India, China şi Iran.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici