Tom Perez, ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat. Mesajul ironic al lui Donald Trump, după vot

Partidul Democrat l-a ales pe Tom Perez, fost secretar al Muncii în timpul Administraţiei Barack Obama, în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Democrat, relatează presa internaţională.

2818 afișări
Imaginea articolului Tom Perez, ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat. Mesajul ironic al lui Donald Trump, după vot

Tom Perez, ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional al Partidului Democrat (Imagine: EPA)

Perez, primul latinoamerican ales în acest post, a câştigat în faţa congresmanului Keith Ellison în cel de-al doilea tur al alegerilor din cadrul Comitetului Naţional Democrat.

"Într-o zi, când se va studia aceasta era a istoriei americane …şi ne vor întreba: unde aţi fost în 2017 când am avut cel mai prost preşedinte din istoria Statelor Unite? Vom fi capabili să le răspundem că Partidul Democrat unit a condus rezistenţa şi s-a asigurat că acest preşedinte a avut un singur mandat", a declarat Perez, care are rolul de a pregăti partidul pentru alegerile legislative din anul 2018 şi cele prezidenţiale şi legislative din 2020.

Perez a fost ales cu 235 de voturi, faţă de cele 200 obţinute de contracandidatul său, Keith Ellison.

Ellison, primul musulman ales în Congresul american, a avertizat că democraţii "nu-şi permit luxul de a părăsi divizaţi această încăpere".

Fostul preşedinte american Barack Obama a salutat alegerea lui Tom Perez, exprimându-şi convingerea că acesta va reuşi să mobilizeze partidul şi "va pune bazele pentru apariţia unei noi generaţii de lideri democraţi".

După vot, preşedintele Donald Trump a postat pe Twitter un mesaj aparent ironic la adresa lui noului preşedinte al Comitetului Naţional Democrat.

"Nici nu pot fi mai fericit pentru el, sau pentru Partidul Republican", a scris Trump pe Twitter.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici