Tony Blair, criticat pentru haosul instaurat în Irak după 2003

Un raport al armatei britanice arată că fostul premier Tony Blair este responsabil pentru haosul instaurat în Irak după intevenţia militară americano-britanică din 2003, relatează Sunday Mirror în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Tony Blair, criticat pentru haosul instaurat în Irak după 2003

Tony Blair, criticat pentru haosul instaurat în Irak după 2003 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Generalul Richard Dannatt arată, conform unui document secret citat de Sunday Mirror, că "deciziile eronate" ale lui Tony Blair au expus trupele unui "risc semnificativ" în timpul intervenţiei militare.

De asemenea, generalul Dannatt susţine că Tony Blair a eşuat în încercarea de a convinge Statele Unite să modifice strategia aplicată în Irak, astfel că au existat trei ani de violenţe intercomunitare la Bagdad şi Basra.

Apariţia acestui raport controversat, la şase ani de la intervenţia în Irak, probabil va declanşa un alt scandal politic între controversatul responsabil militar şi Downing Street.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici