TOP 5 cei mai bogaţi preşedinţi ai SUA. Donald Trump e în fruntea clasamentului

  • Cu 2,5 miliarde de dolari, Trump este cel mai bogat preşedinte SUA
  • Donald Trump a pierdut în 4 ani circa 2 miliarde de dolari
  • John F. Kennedy este pe locul 2 în topul preşedinţilor americani miliardari
  • George Washington a avut o avere de 525 de milioane de dolari
2385 afișări
Imaginea articolului TOP 5 cei mai bogaţi preşedinţi ai SUA. Donald Trump e în fruntea clasamentului

Donald Trump rămâne a fi cel mai bogat preşedinte american. Să ştii că averea lui a scăzut cu tocmai 2 miliarde de dolari în cei patru ani de mandat. Forbes estimează că în 2020 averea lui Donald Trump este de 2,5 miliarde de dolari.

SUA a mai avut un preşedinte miliardar. Sigur ţi-l aminteşti pe John F. Kennedy. Averea lui era de 1 miliar de dolari când a ajuns cel de-al 35-lea preşedinte american. Dacă familia Trump este cunoscută pentru afacerile din imobiliare, atunci familia Kennedy şi-a consturit averea cu afaceri în domeniul bancar, investind la bursă, vânzând nu mereu legal produse alcoolice şi producând filme.

Următorul în top este chiar George Washington, părintele fondator şi primul preşedinte. Washington nu a fost miliardar, dar a fost milionar. Sigur ţi-ar ajunge şi ţie averea lui de 525 de milioane de dolari. Familia Washington şi-a câştigat banii din terenuri şi speculaţii imobiliare în Virginia.

Nu a fost sărac nici Thomas Jefferson, al treilea preşedinte american. Eu l-am pus pe locul patru în top. Să ştii că avea acces la 212 milioane de dolari. Jefferson a făcut afaceri în mai multe domenii, dar la fel ca Trump şi Washington, partea cea mai mare din avere a obţinut-o din proprietăţile imobiliare.

Închei topul şi-ţi spun că pe locul 5 al preşedinţilor milionari este Theodore Roosevelt. Curios este însă că, cel de-al 26-lea preşedinte american a avut dificultăţi financiare în tinereţe. Totuşi, cele 40 de cărţi pe care le-a scris i-au adus o situaţie financiară foarte bună. Avea o avere de 125 de milioane de dolari când ajunge preşedintele SUA, iar cel mai valoros bun al său a fost domeniul Sagamore Hill din Long Island.

Cei mai bogaţi preşedinţi ai SUA:

  1. Donald Trump – 2.5 miliarde de dolari
  2. John F. Kennedy – 1 miliard de dolari
  3. George Washington – 525 de milioane de dolari
  4. Thomas Jefferson - 212 de milioane de dolari
  5. Theodore Roosevelt - 125 de milioane de dolari
     

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici