Topul celor mai sigure ţări din lume pentru călătorii. Care este situaţia în România

Finlanda, Norvegia şi Islanda sunt cele mai sigure ţări pentru călătorii, în timp ce ţări ca Libia, Afganistan şi Somalia sunt cele mai periculoase locuri din lume, potrivit Travel Risk Map 2019, un studiu interactiv realizat de organizaţiile International SOS şi Control Risks.

7379 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai sigure ţări din lume pentru călătorii. Care este situaţia în România

Foto: Pixabay

Studiul are rolul de a informa turiştii în legătură cu problemele cu care s-ar putea confrunta în ceea ce priveşte siguranţa rutieră, securitate şi riscuri în domeniul sănătăţii.

Ţările cu cele mai mari riscuri în domeniul sănătăţii sunt Libia, Yemen, Sudanul de Sud, Niger, Coasta de Fildeş, Sierrra Leone, Irak, Siria, Afganistan şi Venezuela.

România prezintă un risc mediu în domeniul sănătăţii, ţara noastă fiind la acest capitol încadrată în aceeaşi categorie cu state ca Bulgaria, Letonia, Lituania, Belarus, Ucraina, Serbia, Mexic, Columbia, Egipt sau Maroc.

În ceea ce priveşte securitatea, cele mai nesigure ţări sunt Afganistan, Siria, Yemen, Afganistan, Libia, Somalia, Mali şi Sudanul de Sud, în timp ce singurele state care au obţinut punctaj maxim la acest capitol sunt Elveţia, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Islanda, Luxemburg şi Slovenia.

Ţări precum Arabia Saudită, Iran şi majoritatea statelor din Africa se confruntă cu probleme grave în privinţa siguranţei rutiere. O situaţie îngrijorătoare se constată şi în ţări ca Rusia, Brazilia, China. România prezintă un risc scăzut la acest capitol, similar cu cel înregistrat în Polonia, Ungaria, Grecia, Italia, Belgia, Cehia, Slovacia, Turcia ori Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici