Tot mai multe ţări europene îşi închid spaţiul aerian pentru aeronavele şi companiile ruseşti

Alte trei ţări europene au anunţat că îşi vor închide spaţiul aerian aeronavelor şi companiilor aeriene ruse, ca răspuns la invazia Ucrainei.

952 afișări
Imaginea articolului Tot mai multe ţări europene îşi închid spaţiul aerian pentru aeronavele şi companiile ruseşti

Germania a declarat că îşi va închide spaţiul aerian pentru aeronavele ruseşti de la 15:00, ora locală, duminică, potrivit unui comunicat al Ministerului Federal pentru Digitalizare şi Transport.

„La 27 februarie 2022, Ministerul Federal a emis o notificare către misiunile aeriene (NOTAM) conform căreia avioanele şi operatorii de aeronave ruseşti nu mai au voie să zboare în şi peste spaţiul aerian german. Interdicţia se aplică începând cu 27 februarie 2022, ora 15.00. Iniţial este valabilă trei luni”, se arată în comunicat, notează CNN.

Ministerul a adăugat că zborurile de ajutor umanitar sunt exceptate de la interdicţie.

Guvernul Italiei a declarat, pe Twitter, că îşi închide spaţiul aerian aeronavelor ruseşti începând de duminică, în urma unei acţiuni similare.

Şi Franţa a declarat că îşi va închide „spaţiul aerian pentru avioanele şi aeronavele ruseşti începând din această seară”, a scris duminică ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari.

„La invazia rusă a Ucrainei, Europa răspunde cu unitate totală”, a adăugat Djebbari.

Până acum, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Republica Cehă, Estonia, Austria, Danemarca, Irlanda, Suedia şi Finlanda au anunţat că şi-au închis deja spaţiul aerian pentru aeronavele ruseşti. Inclusiv Autoritatea Aeronautică Civilă Română a anunţat ieri, 26 februarie, că a închis, începând cu ora 15:00, spaţiul aerian al ţării pentru toate zborurile regulate ale operatorilor înregistraţi în Federaţia Rusă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici