Totul despre Charles al III-lea. 10 lucruri importante de ştiut despre noul rege

10 lucruri de ştiut despre noul conducător al Monarhiei britanice.

3854 afișări
Imaginea articolului Totul despre Charles al III-lea. 10 lucruri importante de ştiut despre noul rege

Totul despre Charles al III-lea. 10 lucruri de ştiut despre noul rege

1) Charles s-a născut la Palatul Buckingham. Avea trei ani când mama sa a devenit regină şi 9 când a primit titlul de Prinţ de Wales.

2) În copilărie, a luat lecţii de pian, trompetă şi violoncel, acesta din urmă instrument pe care a continuat să-l cânte, devenind parte a orchestrei, în anii universitari.

3) Agresat la şcoală, a fost primul regal care a absolvit. A insistat să-şi trimită fiii, William şi Harry, la Eton, pentru că în institutul pe care l-a urmat în Scoţia, Gordonstoun, fusese luat peste picior şi rupt de colegii săi de clasă. În ciuda acestui fapt, regele Charles al III-lea a fost primul din familia regală care a absolvit. A studiat Istoria la Universitatea Cambridge, la Trinity College.

4) În 1970, Charles şi-a luat locul în Camera Lorzilor - lucru pe care familia regală în general nu făcea nici înainte de reformele lui Tony Blair - şi patru ani mai târziu a ţinut primul său discurs în camera superioară a Parlamentului britanic.

5) De câţiva ani, există o comisie pentru încoronarea regelui Charles, independentă de Palatul Buckingham sau Clarence House. Este condusă de Edward Fitzalan-Howard, al 18-lea Duce de Norfolk. Numele de cod este Operaţiunea Golden Orb.

6) A recunoscut că şi-a înşelat soţia Diana, la televizor, în 1994. A precizat că la acea vreme căsnicia era deja „deteriorată iremediabil”. Divorţul dintre Charles şi Diana a avut loc în august 1996.

7) La comenzile unui avion militar cu 11 pasageri, Charles a ratat aterizarea în Port Ellen, Scoţia, în 1994. N-a redus suficient viteza. Accident care a provocat pagube în valoare de un milion de lire sterline (niciun pasager nu a fost rănit).

8) Pe lângă ecologie şi culturi biologice, Carlo a susţinut şi o abordare tradiţională a arhitecturii de-a lungul anilor. 

9) Prin moşia din Scoţia, produce o gamă de produse ecologice, de la biscuiţi la cârnaţi la gemuri, care poartă numele de Duchy Originals. Încasările sunt folosite pentru organizaţiile sale de caritate.

10) Este un gurmand şi continuă să primească produse în Italia, în special cârnaţi şi mezeluri. Este legat de România prin casa cumpărată la Viscri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici