Trafic aerian, rutier şi feroviar perturbat în centrul Italiei, din cauza ninsorilor abundente

Sute de şoferi au rămas blocaţi pe autostrăzile din Italia în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza căderilor de zăpadă care au perturbat şi traficul feroviar şi aerian, în special în regiunea Toscana, din centrul ţării.

33 afișări
Imaginea articolului Trafic aerian, rutier şi feroviar perturbat în centrul Italiei, din cauza ninsorilor abundente

Trafic aerian, rutier şi feroviar perturbat în centrul Italiei, din cauza ninsorilor abundente

Serviciile de protecţie civilă din zona Florenţa încă mai încercau, sâmbătă dimineaţă, să deblocheze maşinile şi camioanele blocate de zăpadă.

Directorul Protecţiei Civile, Franco Gabrielli, a afirmat că serviciile de intervenţie avertizaseră că urmează căderi importante de zăpadă şi i-a acuzat pe şoferi că au plecat la drum fără echipamente adecvate.

Pe autostrada A1, în apropiere de Florenţa, stratul de zăpadă ajungea vineri la 15 - 20 de centimetri, iar mai multe camioane au derapat, blocând complet circulaţia pe mai multe tronsoane. O situaţie similară a fost semnalată şi pe autostrada A12, între Rosignano şi Collesalvetti, şi pe A11, între Florenţa şi Pisa. Mulţi dintre şoferii blocaţi pe şosele şi-au abandonat maşinile, iar localnicii le-au adus pături şi băuturi calde celor care au ales să rămână în vehicule.

În gara din Florenţa, nod important pentru legăturile feroviare de mare viteză între Milano şi Roma, traficul a fost suspendat şi aproape 5.000 de pasageri au fost cazaţi la Fortresse de Basso, un centru de conferinţe aflat în apropiere. Circulaţia a fost reluată sâmbătă, în jurul orei 8.30 GMT (10.30, ora României), însă înregistrează întârzieri importante.

Aeroportul din Florenţa a suspendat cursele aeriene, iar pasagerii au fost cazaţi la hoteluri din oraş. Aeroportul din Pisa a fost practic închis pe tot parcursul zilei de vineri, iar Crucea Roşie a pus la dispoziţia pasagerilor paturi de campanie, în timp ce în faţa gării din Pisa au fost ridicate două corturi, pentru a-i adăposti pe pasagerii ale căror curse feroviare au fost anulate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici