Traficul feroviar austriac, oprit la graniţa cu Slovenia pentru protejarea imigranţilor de accidente

Compania feroviară din Austria a suspendat traficul pe liniile ferate situate în apropierea principalului punct vamal de la frontiera cu Slovenia, pentru a nu pune în pericol vieţile imigranţilor extracomunitari, informează site-ul agenţiei AP.

209 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar austriac, oprit la graniţa cu Slovenia pentru protejarea imigranţilor de accidente

Traficul feroviar austriac, oprit la graniţa cu Slovenia pentru protejarea imigranţilor de accidente (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Decizia a fost luată după ce poliţia austriacă a dispus joi seară ridicarea barierelor la punctul vamal Spielfeld, permiţând trecerea a circa 1.000 de imigranţi extracomunitari care vin din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

Potrivit autorităţilor austriece, aproximativ 3.000 de imigranţi rămân în zona punctului vamal, iar alte sute încearcă să ajungă pe jos pe şosele care duc spre oraşul austriac Graz.

Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a transmis că printre imigranţii veniţi prin Serbia şi Croaţia se numără familii care au copii mici.

Niklas Stoerup Agerup, un reprezentant al UNHCR, a declarat că aproximativ 1.000 de persoane au trecut din Serbia în Croaţia în cursul nopţii trecute. "Circa 60% dintre aceste persoane sunt împreună cu familiile, iar 45% au copii mai mici de cinci ani", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici