Traficul feroviar din nordul Germaniei, perturbat de un sabotaj

Traficul feroviar din nordul Germaniei a fost întrerupt sâmbătă timp de trei ore din cauza unui sabotaj, a anunţat agenţia germană de ştiri dpa, care a citat operatorul feroviar de stat Deutsche Bahn.

960 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar din nordul Germaniei, perturbat de un sabotaj

Traficul feroviar din nordul Germaniei, perturbat de un sabotaj

"Din cauza unui sabotaj asupra unor cabluri indispensabile pentru traficul feroviar, Deutsche Bahn a fost nevoită să întrerupă traficul feroviar în nordul ţării în această dimineaţă timp de aproape trei ore", a declarat dpa, citând un purtător de cuvânt al DB, informează Reuters.

DB a precizat pe pagina sa de Twitter că traficul feroviar era încă fragmentat în nordul Germaniei sâmbătă după-amiază, după ce a fost oprit timp de mai multe ore din cauza unei probleme cu comunicaţiile radio.

Întreruperile afectează serviciile feroviare din landul Saxonia Inferioară, precum şi oraşele-state Bremen şi Hamburg, cu efecte asupra călătoriilor internaţionale pe calea ferată către Danemarca şi Olanda.

Citând surse din cadrul serviciilor de securitate, revista Der Spiegel a relatat că acele cabluri pentru reţeaua de comunicaţii a DB au fost tăiate în două locuri.

Deutsche Bahn a devenit din ce în ce mai cunoscută în ultimii ani pentru întârzierile şi anulările de trenuri din cauza infrastructurii sale învechite.

Dar întreruperea de sâmbătă a tras un semnal de alarmă după ce NATO şi Uniunea Europeană au subliniat luna trecută necesitatea de a proteja infrastructura critică, după ceea ce au numit acte de "sabotaj" asupra gazoductelor Nord Stream.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici