Tragedia aviatică din Filipine. Bilanţul victimelor se ridică la 47 militari morţi şi 49 răniţi. Trei civili au fost ucişi

  • Noul bilanţ al militarilor morţi se ridică la 47.
  • Şeful militar Cirilito Sobejana spune că 49 de militari au fost răniţi şi sunt îngrijiţi în spitalele din regiune. În plus, trei civili de la sol au fost ucişi pe loc în urma prăbuşirii aeronavei.
  • Secretarul Apărării naţionale, Delfin Lorenzana, declară a a cerut o investigaţie a accidentului aviatic, care va începe după ce misiunea de salvare şi recuperare se va termina.
742 afișări
Imaginea articolului Tragedia aviatică din Filipine. Bilanţul victimelor se ridică la 47 militari morţi şi 49 răniţi. Trei civili au fost ucişi

FOTO PEA

Din datele de la acest moment, avionul nu ar fi fost atacat, informează Reuters
 
O parte dintre cei peste 92 de soldaţi de la bod primiseră recent instructajul militar de bază şi apoi au fost trimişi pe insula Jolo, ca parte a unui grup de lucru comun antiterorist, regiunea fiind una predominant islamistă, conform NYT.
 
Echipele de salvare au ajuns la faţa locului şi sperăm să putem salva şi alte vieţi. Momentan, se lucrează la stingerea focului. 40 de persoane au fost salvate şi primesc îngrijiri medicale”, declara generalul Sobejana, duminică dimineaţa.
 
La bordul aeronavei se mai aflau şi 4 vehicule militare. 
 
Nu se ştie ce anume a dus la prăbuşirea avionului, însă, surse apropiate anchetei declară că aeronavele militare filipineze sunt vechi şi nu funcţionează corespunzător. 
 
Armata este prezentă la sud de Filipine pentru a ţine sub observaţie organizaţia islamistă Abou Sayyaf, considerată de Casa Albă ca fiind una teroristă. 
 
Abou Sayyaf este formată dintr-o reţea de militanţi islamişti care în trecut ar fi comis o serie de atentate teroriste cu zeci de victime. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici